söndag 21 september 2014

En fantastisk snabbrapport

Idag bestämde jag mig alltså för att jag var tillräckligt frisk för att köra till Åbo och intervjua Maria Turtschaninoff på Fantastik 2014. Det var nog rätt beslut, även om jag så här efteråt är fullkomligt utmattad. Intervjun gick bra, jag lyckades undvika att hosta rakt in i mikrofonen och även om mina frågor tog slut halvvägs så hade vi en bra publik som kom bra tilläggsfrågor.


Resten av programmet var också bra, fastän jag läst programmet på förhand var det först på plats som jag insåg hur välbalanserat det var. Tyngdpunkten låg på litteratur, men också film och konst var representerade; programmet började och slutade med en panel och däremellan fanns både ett par föredrag och så hedersgästintervjun.

Åbo stadsbibliotek har annars en intressant system med sina toaletter: man ska använda lånekortet (eller kulturkortet i det här fallet) för att komma in. Lyckligtvis var det så mycket trafik att det också funkade att hänga på någon annan eller helt enkelt vänta på att någon kom ut.

3 kommentarer:

 1. Å, så roligt! Programmet såg jätteintressant ut, jo! Jag hade tänkt åka till Åbo, men arrangerade klimatdemonstration i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var säkert också en bra användning av dagen :)

   Radera
 2. Jo. Lånekortssystemet ersatte att man måste betala en kort tid efter att det ersatte systemet med normt stora lånenyckelklossar vid infodisken om jag minns rätt. Det har sina sidor med alla...

  SvaraRadera