Om Temumriken

Lisa Strömsholm heter jag och bor i Ekenäs, där jag jobbar som barnbibliotekarie. Bloggen startade jag när jag flyttade från min studiestad Åbo i november 2010 (för att jobba som högstadielärare, av alla saker), för att jag ändå satt och tänkte högt hela tiden i min nya ensamhet.

Bloggen består av en salig blandning små observationer man samlar på sig, de där funderingarna som inte ryms på insidan av huvudet och lite allt möjligt diverse som jag av någon (ibland outgrundlig) anledning vill dela med mig av. Jag försöker hålla mig till ämnen som jag tror kan intressera någon, även om det oundvikligen slinker in lite självupptagenhet här och var, ni får ursäkta och hoppa över. Alternativt klaga högljutt. Hur som helst är jag alltid glad över kommentarer, och försöker komma ihåg att svara på dem.

En annan orsak till att jag bloggar är att jag tycker om att skriva och vill slipa min formuleringsförmåga. Hur det går med det får ni avgöra själva. Och skrivandet är för mig ett sätt att tänka, eller åtminstone att strukturera mitt tänkande.

Sedan starten har det hänt en hel del. Bloggen har utvecklats och blivit bättre, om man får säga så, men tyvärr inte mindre spretig. Själv har jag blivit mindre ensam men inte mindre fundersam.

Och namnet då? Det finns förstås en mycket logisk förklaring. När jag var liten flicka skulle jag gifta mig med Snusmumriken, men det blev aldrig något av det. Han är liksom inte typen som gifter sig, och dessutom tycker jag inte om snus. Däremot tycker jag om te.