onsdag 13 april 2011

Indisk huvudmassage

Ville prova på något nytt och trevligt, så jag bokade tid hos den lokala ekofrissan för en timmes indisk huvudmassage. Det var riktigt skönt, perfekt efter en lång arbetsdag. Höll nästan på att somna där jag satt med en dyna i famnen och lugnande olja i håret, med indisk avslappningsmusik i bakgrunden. Hon masserade inte bara hårbottnen utan också ansiktet, öronen (!), nacken, axlarna och lite ner på armarna och ryggen, så jag blev ordentligt genomknådad.


Nu känner jag mig lite duven och har en lätt huvudvärk. Det lär höra till och beror på att slaggämnen börjar röra på sig i huvudet, men bara de kommer ut ur systemet blir jag som en ny människa, ska vi tro. Eller åtminstone ett nytt huvud.

Ekologiskt och mysigt

Ekofrissa är annars något jag kan rekommendera så där i största allmänhet. Åtminstone Solgnuttan och Trollet har en så mysig stämning att jag gärna betalar någon slant extra bara för det. Det är skönt att få ta av sig skorna och tassa i filttofflor på trägolv i stället. Men det bästa är ändå att få slippa den där stickande, kemikaliska lukten i vanliga frisersalonger. Här doftar det i stället kryddor, på ett både hemtrevligt och exotiskt sätt på samma gång.

Och så är förstås metoderna lite mildare, även om man förstås inte ska inbilla sig att växtbaserad är det samma som giftfri. Värre än de vanliga häxbrygderna kan det åtminstone inte vara.

2 kommentarer:

  1. Oj, det där låter ännu skönare än spa :-)

    SvaraRadera
  2. Det var riktigt skönt faktiskt, och inte ens så farligt dyrt (40e). Om det sen faktiskt har någon effekt på längre sikt är svårt att säga, kanske jag är lite piggare men mest fick jag huvudvärk.

    SvaraRadera