lördag 31 januari 2015

Skriva, äta, leva

Idag och en stor del av min lediga tid de kommande veckorna är jag chefredaktör, lyckligtvis trivs jag med det igen. Ett tag kändes det för stressigt och svårt och överväldigande, men nu har jag koll och en bra redaktion. Och jag tycker ju om att arbeta med text. Det blir ett extra politiskt nummer av Bibban, med utfrågning av riksdagskandidater och olika infallsvinklar på mångfald och tillgänglighet.

lördag 24 januari 2015

Möteskrabbis

Igår var jag på tre möten i Tammerfors, sammanlagt över sju timmar plus nästan lika mycket restid. Underligt nog var jag någorlunda alert hela dagen, trots att jag sovit dåligt.

Men idag, idag mår jag inget vidare. Tur att det är lördag.

onsdag 21 januari 2015

Bokpaket

Det är sällan jag köper böcker, men häromveckan gjorde jag ett undantag och fick följande paket på posten:

Tycker det är en balanserad kombo, på det hela taget. Särskilt ser jag fram emot kokboken, troligtvis kommer jag att vara gräsänka några dagar i veckan den här terminen, så jag ska passa på att experimentera lite och äta så lite kött jag vill. (Det är alltså ingen som tvingar mig att äta kött annars heller, men av praktiska skäl blir det så).

söndag 18 januari 2015

Prepkursen

Ja jag skulle berätta vad vi var på för äventyr förra veckoslutet: vi var på en förberedande äktenskapskurs i Pedersöre. Julklapp av mina föräldrar. Och den var bra.

torsdag 15 januari 2015

Utrymme

Idag är jag varken på fest i Åbo eller skriver något av de där långa blogginläggen som jag har halvfärdiga i huvudet, idag bara vilar jag. Förra veckoslutet var fullspäckat och den här arbetsveckan har sex arbetsdagar varav två är kvällar, så just idag, när det finns lite utrymme för att inte hända någonting, så får det vara så.

Men jag har varit på gym, och jag kommer att sova jättegott.

måndag 12 januari 2015

Utmaningarnas år 2015

Det här året började med en utmaning som kändes hundra gånger större än den egentligen var: jag skulle tillsammans med kören Stora Fröjden sjunga Mozarts Requiem i kyrkan. Kammarkörerna skulle sjunga det mesta och vi hade en förenklad stämma med några enkla fraser här och var. Problemet var bara att jag inte övat tillräckligt.

lördag 3 januari 2015

Vinterledigt

I år infaller alla julens helgdagar plus nyårsdagen på vardagar vilket innebär maximal ledighet för många arbetande människor, det gillar jag. För att göra det ännu bättre tog jag ut en semesterdag igår så att jag förutom de fem dagarna på julen fick fyra sammanhängande lediga dagar kring nyår, vilket känns som helt rätt beslut. Det är först nu jag känner mig riktigt ledig.

torsdag 1 januari 2015

Nyårslöftet

Det här året ska jag ta bättre hand om mig själv. Jag vill inte att den här hösten ska upprepa sig (har ju inte ens orkat blogga!) för att inte tala om hur eländigt jag mådde för två år sedan. Visst har jag blivit bättre på att veta vad jag behöver för att må bra, men det gäller att omsätta det i praktiken också.

Jag ska skriva massor med listor och lappar för att slippa bli stressad av att hålla allt i huvudet. Jag ska ta pauser när jag behöver. Ta massor med promenader. Äta frukt varje dag, och grönsaker. Göra roliga saker. Känna efter. Ta det lugnt. Dra ner på kraven. Allt det där.

Och jag tror att det här året har alla förutsättningar att bli fantastiskt. Jag har inlett det med att färga håret i en piggare nyans. Ingen bild, ni får bara föreställa er att jag ser fabulös ut.