tisdag 14 januari 2014

Vinterväder, vinterkläder

Jag kom iväg senare än jag tänkt i morse, det var så länge sedan det senast var vinter att jag glömt att man måste reservera minst fem minuter extra för påpaltning. Eftersom båda mina byxor är i tvätten och min tjockaste yllekjol är sönder (den har en slits som obevekligen växer, möjligen spännande för andra men onödigt spännande för mig) behövdes det rätt mycket extra ylle:

 • yllesockor
 • lååånga yllebenvärmare
 • yllemössa
 • fingervantar + påsavantar
 • yllehalsduk
 • yllesjal (egentligen hade det behövts två: en om höfterna och en kring huvudet. Som det blev nu frös jag i ena änden på vägen till jobbet och i den andra på vägen hem.)
 • yllekappa
Sedan skulle man försöka röra sig också, det gick. Det är en kvarts promenad till jobbet vilket inte är farligt långt, men tillräckligt för att bli nerkyld så jag är nog glad över mitt ylleförråd.

På jobbet fick jag kruxa av ännu en punkt på listan över saker jag gör för första gången: bokprat för en finsk fjärdeklass. Det gick bra och för en gångs skull var det de tjocka böckerna som tog slut först. Vid det här laget har jag fått mer självförtroende när det gäller finskan än vad jag hade i början, fortfarande kan jag inte improvisera men bara jag har färdigt uttänkt ungefär vad jag ska säga så går det bra.

Ja och så fick jag hedersuppdraget att kapa ett par panelgardiner av pappersväv i tu. Ingen annan ansåg sig vara kompetent. Nå det är ju bra att ens talanger uppskattas.

Det märks verkligen att skolorna kommit igång ordentligt efter lovet, vi har haft minst fem grupper om dagen både igår och idag. Roligt att se hur det man jobbat med kommer till användning.

Sist men inte minst den största och bästa goda nyheten på länge: Det var ljust när jag gick hem! När hände det senast, september kanske? Plus att vi hade "älvstoft" utanför fönstret bakom lånedisken en stor del av dagen, finfina snöflingor som virvlade i solljuset. Sånt vinterväder gillar jag! Fast det är kallt.

PS. En kommentar om kommentarer: Somliga brukar kommentera här på bloggen och andra kommenterar på fb. För att ha hela diskussionen samlad på samma ställe så får ni gärna alla kommentera direkt här på bloggen. Det går att göra anonymt.

1 kommentar:

 1. Kanske jag faktiskt borde hälsa på. Helt på riktigt. Och se efter så du har några hela kläder ;-) (Nån ursäkt måste jag ju ha... :D)

  Varför tror jag att det egentligen var "vettigare" kommentarer du efterlyste :P

  SvaraRadera