tisdag 31 juli 2012

Ordinarie bibliotekarie

Imorgon är min första dag som ordinarie bibliotekarie, men det har inte riktigt sjunkit in ännu. Jag menar, det är klart att jag förstår att det är en lottovinst att få fast anställning i dessa tider, mindre än ett år efter en humanistisk examen dessutom, men jag har väl inte riktigt orkat tänka på alternativet. För även om jag aldrig varit arbetslös har det varit tungt att byta jobb flera gånger i året, lära sig nya arbetsuppgifter med nya arbetskamrater för att sen igen bryta upp. Och hela tiden den stora osäkerheten över var man ska vara ett halvår framåt. Nu vet jag var jag ska vara, och det känns skönt. Jag är helt enkelt lättad, för jag är för trött för att vara glad.


Och jag ser fram emot att bygga upp något långsiktigt, att planera och förverkliga. Barnbibliotekarie är dessutom just det yrke jag siktat på. Visst har det funnits andra alternativ, men somliga har jag insett att jag inte orkar med (p.g.a. luddiga arbetstider m.m.) och andra skulle kräva kompletterande utbildning, vilket jag verkligen inte orkar med i det här läget. Men det här kommer att vara lagom utmanande och lagom krävande. Bara jag nu kommer ihåg att jag inte kan förverkliga alla mina ambitioner på ett år, men kanske på två eller tre.

Roligast hittills är att eftersom jag börjar just som biblioteket ska renoveras får jag nöjet att bygga en barn- och ungdomsavdelning efter eget huvud (inte helt förstås, men ni fattar), och dessutom två gånger. Flytten har gått över förväntan smidigt, allt "mitt" material verkar rymmas bra och på måndag öppnar vi dörrarna. Spännande, spännande.

3 kommentarer:

  1. ;-) Nu kan du nästan nog känna dig betydligt "vuxnare" än jag då!

    SvaraRadera
  2. Vad jättekiva! O grattis till lägenheten också!
    /Fanny

    SvaraRadera