tisdag 24 april 2012

Besvärligheter

Jag är dålig på att gå till läkare, vill inte verka gnällig och få den där det-där-är-väl-ingenting-blicken. I stället går jag när saker och ting blivit akuta och får en utskällning för att jag inte kommit tidigare i stället. Också för att jag blivit lite för van vid mina krämpor, som att mina händer nu som då ser ut som något ur en skräckfilm. Fast just idag var de dessutom sjuka p.g.a. tiotals små sår som vägrar läka, så jag insåg att det inte fanns något annat val än att införskaffa lite kortisonsalva av den häftigare sorten.

Då fick jag höra att jag antagligen är allergisk mot böcker och borde fundera på att byta jobb. Det hade jag inte tänkt mig. Jag förstår ju att en bibliotekarie som inte tål böcker inte är så lyckat, men vad annars då? OM den här teorin stämmer, vilket jag inte alls är övertygad om eftersom jag haft problem med mina händer vad jag än sysslat med. Jag borde alltså undvika kontakt med bland annat smuts, kemikalier, vatten, matvaror och böcker, vad finns då liksom kvar på listan över lämpliga yrken? Telefonförsäljare?

Tills vidare är lösningen att jag använder handskar på jobbet och smörjer in mig med det ena och det andra. Till sommaren brukar det hur som helst bli bättre.

6 kommentarer:

  1. Vad är det månne för läkare som bara kan gå och uttala sig sådär undrar man? Låter ju ganska sjukt att säga till någon att byta karriär utan att ens ha utrett saken vidare. Jag sku nog ha blivit ganska sur om nån sku ha sagt det till mig. Jag skulle nog i ditt ställe gå till någon annan specialist innan jag skolar om mig till telefonförsäljare ;) Folk brukar ju vara aningen allergiska mot sådana.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här var en allmänläkare som visserligen brukar veta vad han pratar om, men så vitt jag vet är han inte specialiserad på vare sig allergier eller hudsjukdomar. Hudläkarna har konstaterat atopiskt eksem, och det hänger ofta ihop med allergier men jag har aldrig testats för det (förutom att jag provat olika dieter utan resultat).

      Radera
    2. Jag har en kompis som är kosmetolog som själv har atopisk hy. Hon har sprungit runt på en massa tester och sådnt men inte har dom heller kunnat konstatera vad som utlöser det. Det är bara för henne att hålla på och smörja och smörja med olika krämer, men ändå är armarna och händerna helt röda och såriga, förutom till sommaren när det är bättre. Kan ju nog vara idé att göra lite olika tester ifall det skulle finnas något som skulle hjälpa.

      Radera
    3. Visst skulle det vara bra om man kom fram till att det är något födoämne jag borde undvika eller så, men det är så svårt att testa eftersom huden påverkas av hundra olika faktorer på samma gång. Fast jag skulle hålla en viss diet så går det inte att utesluta sånt som stress och väder. Just stress är en av de saker som jag vet att definitivt är dåligt för huden, men det finns inga snabba sätt att bli av med det. Det bästa jag kommit på hittills är att skona huden så mycket som möjligt, försöka må bra i största allmänhet och i sista hand ta kortisonkurer och annat.

      Radera
  2. Va!? Det kan man ju inte vara. Jag förstår ingenting. Vilken hemsk diagnos!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är möjligen något i bokplasten jag reagerar på, och så är ju biblioteksböcker inte alldeles rena heller. Men det går förvånansvärt bra att jobba med handskar, bara man vänjer sig.

      Radera