onsdag 18 maj 2011

Tävling!

Det har varit tyst härifrån ett tag pga att Temumrikens tankekapacitet varit upptagen med annat (jobb och annat onödigt, ni vet), men nu behöver jag lite hjälp av mina kreativa läsare. Jag har nämligen städat strumplådan och hittat sjutton (!) omaka strumpor. Vad ska jag göra med dem? Det är bomullssockor, inte nylon, så jag har inte ens nytta av Pirkka.

Bästa förslag vinner, eller så inte, vet inte vad, men säkert något fint. En strumpa eller så.

10 kommentarer:

 1. Här får du ett (kanske) lite smått roligt exempel på vad man kan göra med udda sockor:

  sockportmonäer :)

  SvaraRadera
 2. I like! Med mina lite längre strumpor blir det t.o.m. penaler.

  SvaraRadera
 3. Spara dem och använd dem på något läger till en av övningarna i vår bok ;) Den där man skulle göra sin egen maskot!

  SvaraRadera
 4. Kanske man sku kunna skarva sockor i sockor, så sku man få en jääääääättelång maskot? Lite som en lång och randig orm?

  SvaraRadera
 5. heh, när man haft tillräckligt många hundvalpar i huset lär man sig uppskatta också omaka strumpor, så länge de är hela.

  SvaraRadera
 6. Jag är lite boring och använder trasiga/ udda strumpor för städning... De är behändiga att trä på handen och torka damm med. Speciellt bra är de för att tvätta badrumsgolvet och golvbrunnen, man kan blöta dem i lite varmt vatten och tvättmedel, gnugga bort gunk och sen slänga strumpan. (Jag brukar normalt tvätta trasor, men inte de här.)

  Du kan också sätta lite kattmynta i tån, vrida runt ett varv ovanför det och trä den över sig själv ett par gånger, så blir det en snabb och enkel leksak för familjens katter:-)

  Om de är hela så kan du färga dem svarta och använda upp dem :-)

  SvaraRadera
 7. ja jag begriper ju inte riktigt vem det egentligen är som äter upp mina

  SvaraRadera
 8. Kattleksak låter bra! Har tre kattor att underhålla i sommar, nog för att de är ganska bra på att underhålla sig själva, utekattor som de är, men brukar nog bli glada ändå.

  SvaraRadera
 9. Jag har haft för mycket jobb (snart kommer jag hoppeligen iväg utomlands på en veckas semester) så jag är inte värst kreativ för tillfället. Men mitt förslag är att strumporna borde göras till nånsorts tygammonit: http://theodoregray.com/periodictable/Samples/PyritizedAmmonite1/index.s12.html . Dethär förslaget är underligt och troligen helt omöjligt att genomföra på nåt sätt men det känns rätt åtminstone just nu när jag just jobbat i ca. 18 timmar. :)

  SvaraRadera
 10. Ingenting är omöjligt, men nog skulle det bli en utmaning alltid. Är nästan lite sugen på att testa bara för att se hur det skulle bli. Dessutom behöver jag en nåldyna.

  Du har nog förtjänat din semester, njut av den.

  SvaraRadera