tisdag 31 maj 2011

Den som städar hon finner

När mitt internet försvann här om dagen och jag plötsligt hade tid över, passade jag på att reda upp den allmänna pappershögen i köket (ni vet, en av de där som uppstår spontant här och var. Eller händer det bara hos mig?). Under diverse tidningsurklipp och obetalda räkningar hittade jag en liten, vit ask. I den lilla vita asken fanns en omsorgsfullt inpackad och prydligt dekorerad... pepparkaka. Som jag fått i julklapp.

Månne detta är ett tecken på att jag städar för sällan? Å andra sidan var det en trevlig överraskning, även om den säkert varit godare för några månader sedan.

söndag 22 maj 2011

Plättar

Har just satt p för en intensiv arbetsperiod, vilket jag tänker fira med plättar och nyaste avsnittet av Doctor Who. Jag testade plättar med hälften havre den här gången, det blev riktigt gott, särskilt som jag bytte ut sockret mot en rejäl klick (närproducerad kvalitets)honung. Rågmjöl funkar också för nyttigare plättar, men det behöver längre tid på sig att svälla.

onsdag 18 maj 2011

Tävling!

Det har varit tyst härifrån ett tag pga att Temumrikens tankekapacitet varit upptagen med annat (jobb och annat onödigt, ni vet), men nu behöver jag lite hjälp av mina kreativa läsare. Jag har nämligen städat strumplådan och hittat sjutton (!) omaka strumpor. Vad ska jag göra med dem? Det är bomullssockor, inte nylon, så jag har inte ens nytta av Pirkka.

Bästa förslag vinner, eller så inte, vet inte vad, men säkert något fint. En strumpa eller så.

tisdag 10 maj 2011

Mera huskurer

Först och främst vill jag tacka för alla tips jag fått på knep mot atopiska eksem, goda råd om dieter, dekokter, kosttillskott, handskar m.m. Alla har jag inte hunnit testa ännu, men en av mina egna favoriter som visat sig överraskande effektiv är den här:

Fyll en stor skål med kamomillte (nässlor lär också funka) och en rejäl klick honung. Låt svalna tills man kan ha händerna i det utan att bränna sig, men det ska vara hett. Badda händerna däri en kvart eller så, torka med papper (inte för noga) och smörj genast med oliv- eller annan matolja. Den ska sedan dra in, om man tycker det blir för kladdigt kan man sätta på tunna bomullsvantar. Har man tillgång till badkar kan man förstås laga ett helt kamomillbad.

söndag 8 maj 2011

Långsamt

Jag tycker om att ta mig långsamt fram genom världen, vare sig det gäller att ta tåg i stället för flyg eller, som idag, ta cykel i stället för bil de 20 kilometrarna från Lilla Staden till mina föräldrars gård.

onsdag 4 maj 2011

Ovanor och varför de ska bort

Jag har många ovanor som jag vill bli av med, det där med att köpa överdrivna mängder strumpbyxor är bara en av dem. Jag äter i soffan framför datorn (vilket dels är ociviliserat (till skillnad från att läsa vid matbordet) och dels dumt eftersom man klottar både på sig själv, soffan och i värsta fall datorn), spelar alldeles för mycket Farmville (vilket är ett löjligt slöseri med tid och tankekraft (till skillnad från att virka meningslösa blommor och lägga patiens. Märker ni att jag är fördomsfull? Det är dock inte poängen.), m.m. Rätt harmlöst, kan man tycka, men det är saker som stör mig och gör mig besviken på mig själv. Och jag vet att enda sättet att bli av med sina ovanor är att sluta. Nu. Fast helst med en åt gången, annars blir det för svårt.

måndag 2 maj 2011

Shop-stopp

I dag inleds Sluta slösa-veckan, den årliga temaveckan för hållbar utveckling. Det tänker jag fira genom att från och med i dag och ett år framåt inte handla några kläder eller skor, varken nya eller begagnade. Man kan ju också hålla en shoppingfri månad, men eftersom jag inte annars heller köper så mycket (tycker jag själv åtminstone) så känns det inte som en tillräckligt stor utmaning. Alltså får det bli ett helt år.