söndag 26 oktober 2014

Underlig

Det är en underlig höst det här, jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den. Eller av mig själv. För tillfället är jag någorlunda frisk, men man kan liksom inte lita på den här kroppen. I går var jag på en må bra-dag som jobbet bjöd på (tack för det!), men efteråt mår jag mest underlig. Har lite svårt att förstå folk som säger att det är skönt med yoga (lite som dem som säger att det är skönt med massage), för jag tycker mest det är obehagligt, både fysiskt och mentalt. Antagligen för att yogan tar fram Sanningen. Alltså borde jag yoga mera.


I paketet ingick också en föreläsning i ayurvedisk kost, vilken var helt vettig. Kontentan var ungefär att olika mat passar för olika människor, även om mångsidig och färsk mat är bra för alla. De flesta mår bättre av vegetariskt, men inte alla, och de flesta kan äta spannmål och mjölk, men somliga mår bättre av att låta bli.

För ett par år sedan testade jag ett par olika dieter för att se om de skulle få min hud att må bättre*, men fick inget resultat och sen orkade jag inte testa mera. Sedan dess har jag flera gånger tänkt att jag borde försöka lämna bort vete åtminstone, men man har ju så dålig självdisciplin. Nu gör jag ett nytt försök. Klarade en hel dag, sen glömde jag bort mig när jag bakade jästbröd och inte kunde låta bli att slicka degskrapan. Skärpning.

*)Mina atopiska eksem blir bara värre och värre, så jag ska också försöka få en remiss till hudläkare. Hoppas på att det finns någon bättre lösning än mer och starkare medicinsalvor. Kanske jag egentligen borde skaffa en vinterlägenhet i Spanien. 

1 kommentar: