torsdag 25 januari 2018

Åhå! Hon är tillbaka

Fick ett infall att börja blogga igen. Den här gången har jag dock tänkt efter en del kring varför jag vill blogga och vad jag vill blogga om. Största orsaken till att jag bloggar har alltid varit att jag helt enkelt tycker om att uttrycka mig i skrift och vill hålla igång mitt skrivande.

Men man ska ju helst ha något intressant att skriva om, allt annat är respektlöst mot läsarna. Enligt alla förstå-sig-påare som bloggar om hur man ska blogga är det mycket viktigt att en blogg har ett avgränsat ämne och tydligt fokus. Denna blogg har varit oförlåtligt spretig. Det är också viktigt att publicera regelbundet, vilket jag verkligen inte har gjort. Och att skriva sånt som kan intressera andra och inte bara handlar om en själv. Känner mig lite skyldig på den punkten också.

Så. Jag har alltså tänkt igenom saken och kommit fram till att jag vill blogga, men jag vill också skärpa mig och blogga bättre. Mer regelbundet och mer genomtänkt. Och faktiskt hittade jag ett kryphål i regeln om avgränsat ämne: om man har en livsstilsblogg är det tillåtet att den handlar om lite ditt och datt, eftersom allt hör livet till. Alltså är det här nu en livsstilsblogg. Som sporadiskt handlar om böcker och bibliotek för att jag råkar ha mycket att säga om just böcker och bibliotek. Men också om hållbar livsstil, Lilla Staden, varvat med en del slumpmässigt strunt. Tipsa mig om det är något annat ni tycker jag borde skriva om. Så blir det ännu spretigare.

2 kommentarer:

 1. Så roligt att du är tillbaka! Jag brukar gå och titta hoppfullt någon gång ibland - och nu fanns det plötsligt nya inlägg :-)

  Jag tycker det är roligt att läsa om böcker och bibliotek, men slumpmässigt strunt fungerar alldeles utmärkt det med! Eller precis vad du har lust att skriva om, jag gillar din stil :-)

  Vi ses förresten om ett par veckor, ska bli roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att någon läser och uppskattar, vi ses!

   Radera