fredag 23 oktober 2015

Namn i skick

Sabla besvärlig förkylning det här. Ingen feber, men halsont och värk, slem i halsen och allmän känsla av elände. Fortfarande hemma i sängen alltså. Börjar vara lite enahanda.

Men det finns vettiga saker som man kan göra utan att överanstränga sig fysiskt, som att öva sig i att skriva sin nya underskrift och över huvud taget komma ihåg vad man heter. Har fått mina nya sjukförsäkringskort men inte skrivit under dem, eftersom jag inte ännu riktigt vet hur jag ska skriva. För att inte tala om all annan administration det innebär att byta namn, borde väl börja med att göra en lista.


Ny gmail har jag fixat (fornamn.efternamn) istället för den gamla som många tyckte var besvärlig att komma ihåg och kanske också lite barnslig. Ny jobbmejl fick jag också, utan förvarning om att den gamla adressen slutar fungera omedelbart och att det är mitt ansvar att informera alla som kan tänkas behöva få tag på mig att adressen har bytt. Suck.

Resten är det väl bara att beta av efterhand, men gärna så fort som möjligt. Duger ju inte att gå omkring med felaktiga ID-papper och ha fel namn i all världens register (undrar hur många register det kan vara för resten? Förutom de officiella så också alla föreningar med mera) hur länge som helst. Enda ställena jag är helt säker på att jag inte behöver anmäla till är magistraten och församlingen, men alla andra måste man väl åtminstone kolla.

Fast nej, jag ska inte stressa upp mig med det här nu när jag är sjuk. Bara börja på en lista.

1 kommentar:

  1. Bibliotek, om du använder flera än ditt eget :-) Vårt bibliotek kräver att det står samma namn på kortet (underskriften) som i systemet, så vi kräver att man byter ut kortet (gratis i det här fallet) om man ändrar namn. Namn kan också bara ändras personligen vid disken, med nytt officellt ID.

    Att gå igenom plånboken och kolla vad där finns för kort är en bra princip, så gör jag vid flytt.

    SvaraRadera