söndag 15 februari 2015

Brytningspunkter

Jag gillar den här tiden på året, det är nu det vänder: fortfarande är det vinter, men ljuset har kommit tillbaka. Och med ljuset kommer livslusten och energin. Man börjar ta itu med saker som legat och väntat på att bli tagna itu med.


Storstädning i garderoben

De senaste dagarna har jag städat i garderoben, första storstädningen sedan jag flyttade in för över två år sedan. Ännu är jag inte färdig, men jag har kommit en bit på väg och märkt att en storstädning faktiskt var av nöden. Det är inte märkligt att jag aldrig hittar vad jag letar efter när garderoben är full av lådor fulla med saker som inte har något med varandra att göra, och saker som i princip hör ihop är utspridda i flera olika lådor. Ingen ordning på allting, alltså. Här behövs Organisering. Vilken tur att jag har utbildning på det.

Hittills har jag bland annat gått igenom mina syskrin och hittat ett och annat som jag glömt bort att jag hade, eller trott vara borttappat för gott. Tydligen har jag köpt nya uppsättningar av synålar flera gånger för att jag inte hittat de gamla, så nu har jag ca fyrtio. De tar åtminstone inte farligt mycket utrymme. En hel del stuvbitar och trasiga kläder har jag slängt, men vad jag ska göra med alla halvfärdiga sömnadsprojekt som dyker upp vete tipporna. Jag borde göra dem färdiga förstås, men för att komma ihåg dem borde jag ha dem framme och det vill jag inte riktigt heller. Får försöka boka in en sykväll nu och då.

Bröllopsplanering

Resten av kvällen ska jag ägna åt ett helt annat projekt: bröllopsplanering. Det finns så många listor att skriva och saker att fundera på. Hur vill vi riktigt ha det? Vi vill ha ett enkelt bröllop, men det betyder att man måste kompromissa och lämna bort. Vad är så viktigt att det måste vara med? Många avvägningar att göra.

Färdigt hittills: kyrkan och församlingshemmet bokade, hårprydnad inköpt. Syster, som var med som smakråd, påpekade att det är lite fel ordning att köpa småsaker innan man har klänning, men det var utförsäljning och billigt och bra så jag slog till. Rätt färg också.

1 kommentar:

  1. Jag har också utbildning på det, men det tycks inte hjälpa :-/

    SvaraRadera