måndag 28 februari 2011

Service

Man hör så ofta om oartiga tjänstemän och buttra biträden så jag tänkte att jag måste berätta den här historien: Gick till postkontoret i Ekenäs för att hämta ut ett trevligt litet paket och möttes av den soligaste av tanter som glatt räckte över paketet med ett "Här varsågod, får det vara något annat? Behöver du lite frimärken?" En sådan liten sak, men det lyfte min dag. Och tänk om jag faktiskt hade behövt frimärken men glömt bort det, då hade denna dam varit min hjälte hela dan.

En stor kram till alla soliga människor! Och en ännu större till alla andra.

lördag 26 februari 2011

Tips

I dag har Temumriken ingenting spännande att säga, men ni kan ju läsa vad Neil Gaiman har att säga om oskrivna karaktärer, tofurecept, döda bin och annat slumpmässigt. För övrigt en av mina favoritförfattare, om än inte den bästa.

fredag 25 februari 2011

De Andra


Mera böcker. Läser "Vådan av att vara Skrake", och den här gången är jag besviken. Inte för att boken skulle vara dåligt skriven, Kjell Westö kan nog sina saker, men det är som om berättelsen inte angår mig över huvudtaget. När jag funderar över vad det kan bero på kommer jag fram till att den handlar om De Där Andra finlandssvenskarna, dem som jag inte har det allra minsta gemensamt med (förutom språket då, men det i sig betyder ingenting). Som jag inte kan identifiera mig med ens om jag riktigt försöker. Om det är för att de aldrig tagit upp sin egen (vinter)potatis, eller vad det nu kan bero på. Märkligt att det ska vara på det viset, men så känns det. Än märkligare att jag blir så upprörd över saken.

söndag 20 februari 2011

Mellanrapport

Temumriken har inte haft så mycket att säga på sistone, mest pga övermäktig arbetsbörda. Nu är det dock dags för en liten andningspaus på landet, där man kan

  • njuta av tystnaden och lugnet
  • konstatera att få saker är så vackert som riktigt gnisterkall midvintersnö, så bländande vacker att den bäst åtnjuts genom ett fönster
  • lägga patiens och irritera sig på att den aldrig går ut
  • frisera släktingar
  • lyssna på diverse gamlingars utläggningar om människor man inte känner
  • krypa upp på spiselhällen med en god bok. Eller en dålig, om man är på det humöret. För närvarande läser jag "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson och är positivt överraskad.

Allt detta är trevliga saker.

lördag 12 februari 2011

Hudvänliga huskurer


Även om jag över lag gillar vintern så är mina händer inte särskilt förtjusta i den. Därför tar jag till alla knep och konster jag kommer på, med eller utan recept, och idag har jag rört ihop en sats av min hemgjorda bisalva, som funkar rätt bra.

fredag 4 februari 2011

Rymdhjältar och skruvmejslar

Tillbringar allt fler av dessa vinterkvällar i sällskap med Doctor Who. Jag är nog lite kär. Om inte annat vill jag ha en sådan där skruvmejsel, klart coolare än en rosa skiftnyckel.

tisdag 1 februari 2011

Mera vårljus

Detta är en uppföljare till föregående inlägg. I morse när jag gick till jobbet lite före åtta märkte jag till min förvåning att det var ljust. Inte ljust som på dagen, men helt klart gryning. Före åtta! Det var inte alls länge sedan dagarna började klockan tio och slutade två, men nu blir det annat. Än få vi gå med klumpiga skor, men mentalt dansade jag polka uppför backen. Hurra!