måndag 16 september 2013

Garderobsinventering

Jag står inför utmaningen att inom ett år göra plats för en ytterligare person i mitt hushåll, bland annat i min garderob. Det kan låta konstigt med tanke på att jag nyligen flyttat från en trång bostad till en betydligt rymligare, men på något vis fylls tomma utrymmen alltid med saker innan man hinner blinka. Man kan fundera var alla saker kommer ifrån. Framför allt kan man fundera hur många saker man egentligen behöver.

Det var precis vad jag gjorde, och jag skrev en generös lista på 400 plagg* som kan vara bra att ha. Mer än så kan man ju inte rimligtvis behöva. Sedan inventerade jag min garderob och räknade hur mycket kläder jag egentligen hade och kom fram till...518! Bland annat 118 par strumpor och 52 t-skjortor. Vad gör en människa med 118 par strumpor och 52 t-skjortor? Inget vettigt.

Så det blev storutrensning. 79 plagg åkte ut. Tre kassar till klädinsamlingen och två kassar trasor. Strumporna som ska slängas ska jag först gå med en gång till för det är ju onödigt att slänga dem rena.

Om det blev plats i garderoben? Inte synbart, men nu går lådorna att stänga ordentligt. 

*)strumpor räknade som par och folkdräkten som en helhet

4 kommentarer:

 1. Vad härligt att tänka på garderoben i siffror. Det måste jag också göra. Kanske föra lite statistik och fixa Excel tabell. Allt för att stimulera en degig hemmamamma-hjärna!

  SvaraRadera
 2. Det här fick ju en faktiskt lite att tänka efter: exakt hur många kläder har man. Sådär på riktigt riktigt?

  Själv tycker jag att mina kläder börja kunna delas in i olika grupper redan, från "de som snart är så tunna och sitna så man skäms att ha dem på" till "nya favoriter från loppisen som känns nya fastän de är 'gamla'". Och ändå så står man (läs: jag) där och funderar sedan "Kan jag kasta det här? Går inte det att använda på något sätt ännu?"

  På tal om garderobs"inventering", hur mycket av dina kläder är "öronmärkta" som danskläder/idrottskläder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så står man framför sin överfulla garderob och klagar "Jag har ingenting att ta PÅ mig!" ;)

   Jag har tio specifika träningsplagg, men t-skjortor och underkläder gör jag inte så stor skillnad på (en gång i min ungdom trodde jag att trodde jag att sport-bh var något man behövde, men den ledde bara till att min byst försvann). Förutom folkdräkten har jag inga skilda danskläder, gillar också annars svängiga kjolar. Det svåraste har varit att få ihop en vettig garderob med arbetskläder, efter att som studerande ha sjavat runt i lite vad som helst.

   Radera