tisdag 26 juli 2016

Kläder

Eftersom jag är en sifferknarkare på amatörnivå så har jag tagit mig vanan att en gång om året göra en garderobsinventering, dels för att hitta och rensa ut sådant som inte är något att ha men också för att kolla om jag har en vettig mängd kläder. Det har jag alltså inte. Helt utan att räkna efter så märks det på att det finns kläder i bottnen på lådorna som jag inte använt på flera år, för att jag helt enkelt aldrig kommer så långt ner.

söndag 24 juli 2016

Leva lättare

Länge har jag tänkt att det skulle vara skönt att leva lite enklare, lättare, mer minimalistiskt, och kanske det här året blir året då jag rensar ordentligt. Både i fysiska ägodelar och i vad jag lägger min tid och min energi på. Inte för att jag lever särskilt överdådigt eller överbelamrat nu heller, men ändå tror jag att det skulle vara bra med lite mera luft och utrymme

lördag 16 juli 2016

De perfekta stunderna

Var och simmade för första gången den här sommaren, det var kallt. Men det var skönt att komma upp igen. Jag var ensam på stranden, en fin sandstrand helt för mig själv i en timme. Mest var jag där av medicinska skäl: min hud mår bra av lite kontrollerat solbadande emellanåt. Trettio minuter på mage och tjugo på rygg tänkte jag skulle vara lagom. Och längre än så orkar jag inte ligga heller, det blir snabbt både tråkigt och obekvämt. Men en liten stund där någonstans var det precis lagom varmt, lagom soligt och riktigt behagligt.

torsdag 14 juli 2016

Semesterfiilis

Igår och idag var perfekta semesterdagar, för vi var lediga båda två. Igår gjorde vi inte mycket mer än att vara ut och gå på jordytan, men det var bra så. Idag gjorde vi en halvdagsutflykt till Snappertuna: kyrkan, Café Classic Garage och Raseborgs slottsruiner. Det var glädjande mycket turister där, inte så att det var trångt eller så men en jämn ström. Jag vet att det inte är den snyggaste borgen i landet, men nog så mäktig där den står på sin klippa. Lagom varmt, jättesoligt och perfekt sällskap. Det är min sista semestervecka.

torsdag 7 juli 2016

Återhämtningen fortsätter

Två tredjedelar av semestern har gått och jag är fortfarande trött, men jag tar tröttheten som ett bevis på att jag faktiskt vilar. När jag bara rusar på känner jag inte av att jag är trött förrän symptomen visar sig: