lördag 21 september 2013

Styv och stel

Häromdagen var jag på yoga, hatha-yoga för nybörjare, och det var en underlig upplevelse. För många år sedan när jag gick i gymnasiet gick jag på ashtanga-yoga och det var helt annorlunda, mer fysiskt och jag gillade just det. På den här yogan låg vi mest på rygg och lyfte händer och fötter mot taket i tur och ordning.

MEN, poängen är att det var svårt. Det var styvt och det tog emot och det tog sjukt, kort sagt kände jag mig som en gammal kärring. En stor del var också medvetenhetsövningar, och nog blev jag medveten om att min rygg känns som en tegelmur. Så hur kommer jag att känna mig när jag på riktigt är en gammal kärring? Något måste göras, skärpning kvinna.

En del hjälp är på väg, från jobbets sida. Den tid jag varit där har jag suttit på en dålig stol vid ett allt för lågt bord, men nu ska det bli ändring på det. Igår fick vi besök av en ergonomiexpert som hjälpte oss välja ut nya stolar och ställa in dem rätt. Vilken skillnad! Jag säger bara: svankstöd! De nya skrivborden ska också gå att ställa in, plus att lånedisken har hiss så att man kan stå och jobba emellanåt. Det kommer garanterat att göra skillnad.

Tills dess ska jag fortsätta yoga och dansa.

torsdag 19 september 2013

Vad man gör en höst

Ja, här sitter jag och undviker alla ivriga blogginlägg om bokmässan i Göteborg så gott det går. Jag skulle så gärna åka, mina kolleger uppmuntrar mig att åka, det går att få de mesta kostnaderna betalda, men jag orkar orkar orkar inte. Tyvärr. Det är bara att acceptera. Jag åker ett annat år.

Men, gott folk, inte ska vi deppa för det är höstmarknad! Visserligen regnar det, men det är höstmarknad! Den enda höstmarknaden som räknas, med sju ton krääsä och tivoli med pariserhjul. Och skräpmat, ballonger och kringlor. Dit ska jag idag.

måndag 16 september 2013

Garderobsinventering

Jag står inför utmaningen att inom ett år göra plats för en ytterligare person i mitt hushåll, bland annat i min garderob. Det kan låta konstigt med tanke på att jag nyligen flyttat från en trång bostad till en betydligt rymligare, men på något vis fylls tomma utrymmen alltid med saker innan man hinner blinka. Man kan fundera var alla saker kommer ifrån. Framför allt kan man fundera hur många saker man egentligen behöver.

söndag 1 september 2013

Hemmahelg

Så sent som i fredags tänkte jag att jag skulle tillbringa åtminstone en del av det här veckoslutet med familjen, men sedan kände jag efter och konstaterade att det inte alls är det jag vill. Det har varit så mycket de senaste veckorna, både på jobbet och privat, att det jag verkligen behöver är lite fullkomligt oplanerad tid helt för mig själv.

Inga planer, inga måsten, inga krav. Jag gör precis vad jag vill när jag vill, och det angår ingen annan. Om jag vill ägna en dag åt klädvård och inventering av garderoben, så gör jag det. Om jag vill tillbringa följande dag i sängen med Harry Potter, så gör jag det. Om det blir för varmt i sängen och jag hellre går upp och bakar semlor, ja då gör jag det i stället. Så enkelt kan livet vara. Det är så skööönt att vara ensam ibland.

Nu ska jag smaka på nämnda semlor tillsammans med en god kopp te och nämnde trollkarlsyngling.