onsdag 26 september 2012

Hjälplöshet

Ibland känner man sig så hjälplös, och jag avskyr det. Som när getingar flyger in i ens kök var och varannan morgon ungefär mitt i morgonmålet (mer eller mindre oberoende vilken tid jag äter, kanske jag väcker dem) och man finner sig själv darrande, gråtande och kallsvettig från topp till tå i det andra rummet. Funderar om man vågar smyga in och ta sin tekopp, eller åtminstone lite kläder så att man kan fly till jobbet. För att sedan komma hem och spana runt lägenheten mycket försiktigt och ta på sig sina tjockbottnade tofflor för att inte i misstag trampa på en halvdöd geting. Det gjorde jag en gång och hamnade på sjukhus, då det är en inte alldeles ogrundad rädsla. Och så slutar det med att man far hem till mamma och sova som någon annan barnunge tills faran är över. Sånt avskyr jag, men vad gör man.

lördag 22 september 2012

Du måste blöta MERA

Och jag blöter och blöter och petar på tapeter som inte tycker det är någon bra idé att lossna just idag. Annars går det bra: jag gör de enklare sakerna, pappa gör det som kräver att man faktiskt kan någonting; mamma kommer med smörgåsar och syrran kommer med åsikter. Lagarbete, med andra ord.

Och egentligen är det rätt roligt att riva tapeter, då när det funkar. Först får man klotta med vatten och sedan riva sönder saker, jag förstår precis varför det är en uppgift man brukar ge åt ungarna.

tisdag 18 september 2012

Grattis mig!

Jag blev så glad idag, när jag fick höra att jag och mitt bibliotek vunnit idétävlingen till nationella ordkonstveckan och fått ett stipendium för att förverkliga vårt projekt. Och vad är det då vi ska göra? Jo, ingenting märkvärdigare än lite bokryggspoesi. Roligt och kreativt tänkte jag, och framför allt enkelt och genomförbart med små resurser. Det enda man behöver är egentligen böcker, och tja, det har vi ingen brist på åtminstone. Sen tar vi bilder och gör en utställning, det kommer att bli prima. Glad ordkonstvecka!

söndag 16 september 2012

Före-bilder

Glömde ta en bild utifrån, men så här ser mitt renoveringsobjekt alltså ut på insidan. Fortfarande finns det ingen belysning, och bilderna är tagna med vidvinkel, så det är inte riktigt så här stort men nog tillräckligt.

Det var viktigt att lägenheten har ett riktigt kök, inte bara kokvrå. Allt är i bra skick så det räcker att fräscha upp ytorna, och kylskåpet ska jag byta ut mot en kyl-och-frys.

torsdag 13 september 2012

Min lediga torsdag blev väldigt diger

Det blev ingen Habitare för mig idag, för den öppnade fyra timmar senare än vi hade trott. I stället hämtade jag ut nycklarna till min nya lägenhet innan jag for till Otnäs för att hålla danskurs med Robin och Marion. Till priset av en premiärbiljett, vilket ju inte är fy skam.

När vi sent omsider kom hem till Lilla Staden for jag och pappa ännu och se på lägenheten ett varv. Eller se och se, jag har inte fått elen kopplad ännu så det fanns ingen belysning, men vi kunde ändå konstatera att den var till och med lite bättre än vad vi kom ihåg. Det är bara några få saker som måste fixas, men en hel del som jag vill ha ändrat som ny färg/tapeter på i princip alla väggar och nytt golv. Ska visa lite bilder i något skede.

Men nu borde jag nog börja gå och lägga mig, för imorgon är det arbetsdag igen.

onsdag 12 september 2012

Vuxenpoäng

Den senaste tiden har jag samlat på mig rekordmånga vuxenpoäng:

 • mitt livs första fasta jobb
 • mitt livs första kreditkort
 • min livs första hemförsäkring
 • mitt livs första lån
 • min livs första egna bostad
Har nog lite svårt att fatta att jag faktiskt köpt en bostadsaktie, och har ett bostadslån. Wow. Ska nog ta det lite lugnt nu innan jag börjar pensionsspara av bara farten (vilket en banktjänsteman nog föreslog). Men jag lät mig övertygas om att det var en sällsynt chans till en bra investering nu när stadens f.d. hyreslägenheter säljs ut samtidigt som jag har tillgång till kunnig renoveringshjälp. Så det finns viss risk att här blir lite renoveringsblogg i höst. 

Imorgon är jag ledig, så då ska jag passa på att gå på inredningsmässa och valsa med teknologer.

tisdag 4 september 2012

Resumé

Hoppsan, det blev visst en oplanerad bloggpaus här. Men jag har inte legat på latsidan under tiden, tvärtom har jag bl.a.

 • Jobbat en hel massa.
 • Varit en sväng till Närpes och upplevt min första villaavslutning.
 • Sprungit Raseborgsruset, 9 km.
 • Tackat ja till en ny lägenhet och nej till ett par leopardmönstrade gummistövlar.
 • Talat sig varm om läsningens fröjder inför en hel lågstadieskola. Visserligen var den så liten att alla fick plats i en kombinerad klassrum/matsal, utmaningen var att samtidigt rikta sig till 7- och 12-åringar.
 • Sist men inte minst dragit mitt strå till stacken för att fördärva ungdomen genom att låna ut Lennart Hellsings Sjörövarbok till nämnda skolas läsprojekt. Den gubben är ett geni.
Som en och annan kanske anat har jag ett Stort Projekt på gång, återkommer.