onsdag 15 augusti 2012

Mera spring

Idag har jag läst en massa blogginlägg om att springa, och sen for jag själv på en runda. Det hade jag tänkt göra i vilket fall som helst, men det var lite lustigt att alla andra verkar tänka lika den här veckan. Kanske det är en lämplig årstid för löpning, eller nåt. Hur som helst så sprang jag och det gick, föga förvånande, bättre än förra veckan. Jag har inte mätt någonting men det kändes som att jag sprang både längre och snabbare. Om två och en halv vecka ska jag delta i ett motionslopp på 9 km och det ser ju ut att gå bra.

Annars är allt som vanligt. Jag har kvällstur imorgon, och det bästa med kvällsturer är att de föregås av sovmorgon. Jag kommer att sova gott, känner jag på mig. Men det bästa med sovmorgon är inte att jag får sova (det gör jag ändå inte nödvändigtvis) utan att jag får ta tid på mig, läsa tidningar, diska, tvätta håret i lugn och ro, pyssla med små grejer. Sånt. Gonatt.

tisdag 14 augusti 2012

Ifall någon minns...

...och undrar hur det gick med de där 100 barnböckerna jag skulle läsa innan skolorna börjar, så kan jag berätta att jag satte målet lite väl högt där. Men det är väl så man ska göra, om man vill komma någon vart. Det blev 47 stycken och mestadels bilderböcker, men det ger jag mig godkänt för. Det var hur som helst bilderböckerna jag kände sämst till, eftersom jag inte haft anledning att läsa dem på många år.

Men om det ska bli några bokprat i höst, och det hoppas jag förstås att det blir, så är det bara att fortsätta beta igenom mellanålders- och ungdomsböckerna. Det ser ut att bli en programrik höst och det är spännande, redan har jag bokat in ett skolbesök, sagostunder, rimjam, De ungas bokkalas med författarbesök och dockteater, ordkonstveckan... Så inte behöver jag åtminstone ha tråkigt.

torsdag 9 augusti 2012

Glad torsdag

Jag har inte haft så mycket att säga den här veckan, men jag har haft fullt upp. Biblioteket har öppnat igen i det fullständigt charmerande gamla seminariehuset (med fyra meters kakelugnar i varje hörn, och en park) och kunderna är charmerade och nöjda och har hittat fram trots en konstig adress. Eller, vi ser ju bara dem som hittar fram så det är fullt möjligt att resten av staden är full av människor som desperat letar efter biblioteket, men vi hoppas ju att det inte är så.

söndag 5 augusti 2012

Äntligen sommar


Den lilla sommar det varit hittills i år har jag mestadels missat för att jag antingen jobbat eller sovit, men den här helgen blev det äntligen sommar på riktigt. Under två soliga dagar hann vi besöka grannstaden-på-udden, föräldrahemmet, ett museum, ett sommarcafé och ett par holmar. Det tycker jag var riktigt effektivt.

onsdag 1 augusti 2012

Nörderier

Lyssnar just nu på Sara Bergmark Elfgrens sommarprat under rubriken "Mitt liv som nörd" och känner igen mig, delvis. Jag rekommenderar programmet för alla som vill veta varför fantasy är så fantastiskt, likväl som för alla som redan vet. Själv har jag haft turen att växa upp lite senare än hon och har aldrig behövt skämmas för vad jag läser (eller har inte förstått att skämmas), men jag känner igen mig i den där längtan efter att fly in i andra världar. Den känslan, eller en skugga av den, finns ännu kvar men den var hundra gånger starkare när jag var yngre och hade mer att fly från. Nu när jag blivit bättre på att hantera verkligheten återkommer jag till fantasyn nu och då som till en bekant och trygg plats, ett ställe där jag känner mig hemma. Ett ställe att hälsa på när jag behöver en liten paus.